Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 8ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου Λαμίας (9/6/2011).

Πρακτικά 8ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου Λαμίας 9/6/2011

Στη συνέλευση της Πέμπτης συζητήθηκαν οι προτάσεις που εκκρεμούσαν από προηγούμενες συνελεύσεις.
  •    Προτάσεις που συζητήθηκαν και τέθηκαν προς ψήφιση
1.    Έκδοση και διανομή φυλλαδίων με το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ή μνημόνιο 2, ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις προθέσεις της κυβερνήσεως. Η πρόταση αυτή μετατέθηκε προσωρινά ώστε το άτομο που την κατέθεσε να φέρει κάτι χειροπιαστό.
2.    Να μην εμφανίζεται κανείς στα ΜΜΕ και να μην δίνει συνεντεύξεις ως εκπρόσωπος των Αγανακτισμένων Πολιτών Λαμίας. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και μάλιστα προτάθηκε επιπλέον να στέλνεται ένα δελτίο τύπου στα κανάλια όταν λαμβάνουμε κάποια σημαντική απόφαση ή ψήφισμα διευκρινίζοντας ότι οι Αγανακτισμένοι Λαμίας εκπροσωπούνται από τη Λαϊκή Συνέλευση και μόνο.
3.     Πρόταση για συμμετοχή των Αγανακτισμένων στις κινητοποιήσεις του κινήματος κατά των διοδίων, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Η πρόταση καταψηφίστηκε καθώς θεωρείται αυτονόητο ότι ο καθένας ατομικά μπορεί να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις άλλων ομάδων αλλά το Κίνημα (των Αγανακτισμένων) σαν σύνολο όχι.
4.    Πρόταση για να καταργηθούν οι ομάδες και να υπάρχει περισσότερη εθελοντική εργασία. Η πρόταση καταψηφίστηκε.
5.    Να τεθούν απόψεις, με τρόπους και προτάσεις για το πως θα κλιμακώσουμε την όλη προσπάθεια με ουσιαστικές δράσεις, ώστε να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων. Η πρόταση υπερψηφίστηκε.
6.    Πρόταση Κάθε Παρασκευή ή Σάββατο να γίνεται κατάθεση προτάσεων για την Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής.(Ουσιαστικές προτάσεις για πιο οργανωμένες κινητοποιήσεις.) Η πρόταση υπερψηφίστηκε.
7.    Πρόταση δημιουργία ενός μεγάλου πανό και ανάρτησή του στο Κάστρο της Λαμίας , ώστε να γίνετε ορατό από παντού. Η πρόταση σαν βάση πέρασε. Συμφωνήθηκε από τη συνέλευση να καταγραφούν προτάσεις για το περιεχόμενο του πανό με πρώτη:
-ΟΥΣΤ- Αγανακτισμένοι Λαμίας (με την ίδια γραμματοσειρά και σε ίσες αποστάσεις)
8.    Πρόταση δημιουργία ενός μεγάλου πανό, με την δυνατότητα να γράφει ελεύθερα, ότι θέλει ο κάθε πολίτης. Καταψηφίστηκε
9.    Πρόταση δημιουργία ενός μεγάλου πανό, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίζουν πάνω ελεύθερα. Καταψηφίστηκε.
10.    Ψήφισμα με συγκεκριμένες τοποθετήσεις , ώστε να επιδοθεί στους βουλευτές του νομού μας.Αναλυτικά το ψήφισμα αυτό, θα γράφει:
Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου

                                                                                                  Λαμία , ...- 06 – 2011

 Εμείς, οι αγανακτισμένοι πολίτες της Λαμίας,
καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων - και ιδιαίτερα του νομού μας- να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή μνημόνιο 2.

Η εκφρασμένη λαϊκή άρνηση στο μνημόνιο και οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα επιβάλλουν στους "αντιπροσώπους του λαού" να δεσμευτούν τώρα για την καταψήφισή του.

Τους καλούμε : " 'Η με τον λαό ή με τους προδότες".

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Λαμίας

Η συνέλευση αποφάσισε ότι θα αντικατασταθεί το καλούμε από το “απαιτούμε” στο συγκεκριμένο προσχέδιο ψηφίσματος και μετατέθηκε η ψήφιση του για τη συνέλευση της Κυριακής.

    11. Να γίνει συζήτηση με θεματική ενότητα: " Άμεσοι στόχοι του κινήματος     Αγανακτισμένων" και με περιεχόμενο
    α) Προσωπικές τοποθετήσεις και προτάσεις.
    β) Ενημερωτικές προβολές (κι εν συνεχεία συζήτηση απόψεων που διατυπώνονται στην     ελληνική κοινωνία και συμβαδίζουν με το κίνημά μας.).
    γ) Προσκλήσεις οικονομολόγων - συνταγματολόγων κ.λ.π. που έχουν διατυπώσει απόψεις στην ίδια κατεύθυνση - στην κατεύθυνση της Άμεσης Δημοκρατίας- ώστε να τις αναλύσουμε και να αναζητήσουμε τους άμεσους στόχους μας.
    Η πρόταση υπερψηφίστηκε και προστέθηκε η παράμετρος του ορισμού συγκεκριμένης  ημέρας  ή ημερών μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες θεματικές (υπερψηφίστηκε)
    12. Πρόταση για προβολή της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη:  Η πρόταση καταψηφίστηκε.