Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 15ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (19-6-2011)

Ελεύθερη συζήτηση σήμερα στη συνέλευση, ας συνοψίσουμε τι ειπώθηκε:
1) Η ομιλήτρια με αφορμή το ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν εκλογές, είπε ότι εμάς μας νοιάζουν το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Και να φύγουν όλοι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας. Αυτοί θέλουν να πολώσουν τον κόσμο. Και μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση με το δήθεν δημοψήφισμα στις πλατείες. Να μη ξεγελαστούμε και να μη φύγουμε από τις πλατείες.
2) Η επόμενη ομιλήτρια επέστησε την προσοχή μας, λέγοντας πως αν και ξέρουμε ότι οι εκλογές δε συμφέρουν τη χώρα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Οι υπηρέτες του μνημονίου ελπίζουν να μας διαλύσουν με τις εκλογές, εμείς όμως να μη φύγουμε από εδώ. Αναφέρθηκε επίσης στην ίδρυση Παλλαϊκού Μετώπου από Καζάκη.
3) Ο ομιλητής είπε ότι κατά τη γνώμη του ο Καζάκης βιάζεται, αυτός προσωπικά δε δέχεται το Μέτωπό του. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα ακηδεμόνευτοι και να εντείνουμε τη δράση μας. Να δικτυωθούμε και να συντονιστούμε και πέρα από την πόλη μας.
4) Ακολούθησε τοποθέτηση στην οποία υποστηρίχθηκε ότι το ουσιαστικό πρόβλημα πέρα από τις πολιτικές μεθοδεύσεις και τα οικονομικά, είναι το πρόβλημα συνείδησης των πολιτών. Οι οικονομικές κρίσεις και η εξάρτηση από τη γλύκα του χρήματος είναι καπιταλιστικό σχέδιο, όπως και ο θάνατος του κομμουνισμού εδώ και χρόνια. Ας βρούμε το πραγματικό νόημα κι ας αφήσουμε πίσω τις ταμπέλες.
5) Η ομιλήτρια τόνισε εν συντομία ότι εμείς είμαστε εδώ γιατί δε μας αρέσει αυτό που είδαμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ.
6) Ο επόμενος ορμώμενος από την κίνηση Καζάκη, αναφέρθηκε σε παλιότερη τοποθέτησή του, λέγοντας ότι δικαιώθηκε τότε που είπε ότι οι οικονομολόγοι και οι συνταγματολόγοι δεν έχουν θέση στις πλατείες. Καταλήγοντας, «Αλίμονο σ’ όποιον θέλει μέσω των πλατειών να γίνει εξουσία».
7) Ο ομιλητής επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι υπηρέτες τους τώρα που τους πιέζουμε οι Αγανακτισμένοι βρίσκουν ξαφνικά λύσεις, ενώ μας έλεγαν ότι δεν υπήρχαν λύσεις.
8) Ο τελευταίος που τοποθετήθηκε, σχολίασε άρθρο γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου και τις κρίσεις του για τους Αγανακτισμένους. Και κατέληξε, ας συνεχίσουμε όπως είμαστε.

Προτάσεις που εκκρεμούσαν και τέθηκαν προς συζήτηση και ψήφιση:

1) Πρόταση: Θεματική συζήτηση για τον κοινοβουλευτισμό και την ιστορία του.
    Απόφαση: Υπερψηφίστηκε ( Και ορίστηκε για την μεθεπόμενη Τρίτη).
2) Πρόταση: Να αποκεντρώσουμε τις συνελεύσεις στις συνοικίες της Λαμίας.
    Απόφαση: Καταψηφίστηκε.
3) Πρόταση: Συντονισμός δράσεων με άλλες πόλεις κωμοπόλεις και χωριά.
    Απόφαση: Υπερψηφίστηκε.
4) Πρόταση: Διανομή υλικού πληροφόρησης για δράσεις μας πόρτα-πόρτα.
    Απόφαση: Υπερψηφίστηκε.