Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 2ης Λαικής Συνέλευσης της Πλατείας Παρκου Λαμίας.(1/6/2011)


• Προτάσεις που συζητηθηκαν και ψηφίστηκαν:
Δράση της ομαδας Αγανακτισμενων κατα τη διαρκεια της επισκεψης του υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης Κωστα Σκανδαλιδη. Η προταση συζητηθηκε απο τη συνέλευση και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων αποφασισε τη μη κινητοποιηση καθως δεν εξυπηρετεί στον αγωνα του κινήματος.
Μεταφορά του τόπου συγκέντρωσης των Αγανακτισμενων πολιτών απο την Πλ. Πάρκου στην Πλ. Ελευθερίας. Η πρόταση συζητήθηκε και η απόφαση που παρθηκε από την συνέλευση ήταν η μη μεταφορά της συγκεντρωσης στην Πλ. Ελευθερίας τουλάχιστον μεχρι να δυναμώσει το κινημα συγκεντρώνοντας ικανό αριθμό ατόμων που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια τετοια κινηση. Όσο για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου από μέλη του ΠΑΜΕ στο χώρο της Πλ. Πάρκου, αποφασίστηκε με πλειοψηφια η μεταφορά της ώρας έναρξης της λαϊκής συνέλευσης για τις 9μμ μετά το τέλος της συγκέντρωσης των μελών του ΠΑΜΕ Η ομάδα των αγανακτισμένων πολιτών δεν υποστηρίζει και διαχωρίζει τη θέση της από κάθε είδους κομματική συγκέντρωση οπώς φαίνεται και από το ψήφισμα της 31ης Μαϊού.

•Προτάσεις που κατατέθηκαν και μεταφερονται για τη συνέλευση της Πεμπτης 2/6

  1. Παρουσία των Αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία την Κυριακή και παράλληλα υποστήριξη στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση που έχει προκυρηχθει για την ίδια μέρα.
  2. Ορισμός ομάδων:
    1. Νομικής προστασίας
    2. Συντονισμού-συγκέντρωσης προτάσεων
    3. Υλικού (φυλλάδια, αφίσες, πλακατ κλπ)
    4. Πολιτιστικών (πχ. Διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων μετα το πέρας των συνελεύσεων)
    5. Περιβάλλοντος
    6. Διαδικτύου-ενημέρωσης
    7. Συζήτηση των στόχων που πρέπει να τεθούν.
    8. Δημοσιοποίηση ψηφίσματος-μοίρασμα φυλλαδίων στα μαγαζιά.
    9. Θεματικές συνελεύσεις αντί θεματικών ομάδων. (πχ. Συνελεύση με θέμα την οικονομία)
    10. Σύνταγμα από την αρχή.
    11. Η συντονιστική επιτροπή να ενημερώνει για τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας αυτούς που θα αναλαμβάνουν την επόμενη.
    12. Κοινό ταμείο για αντιμετώπιση των εξόδων (πχ φωτοτυπίες)


Προσκλήσεις

  1. Κάλεσμα εργαζομένων στη γενική απεργία της 4ης Ιουνιου και μετα συγκέντρωση όλων στην Πλ.Πάρκου.
  2. Κάλεσμα του κινήματος Δεν Πληρώνω προς το κίνημα των Αγανακτισμένων την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 4μμ στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Τριάδα.