Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 6ης λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στις 6/6/2011.

Πρακτικά  6ης λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στις 6/6/2011.
  •   Προτάσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν

1.    Πρόταση για τη συλλογή υπογραφών από τους πολίτες για διενέργεια δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι περισσότεροι ομιλητές υποστήριξαν ότι το δημοψήφισμα από μόνο του δε μπορεί να δώσει τη λύση καθώς την ερώτηση δεν την καθορίζουν οι πολίτες αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση. Η πρόταση καταψηφίστηκε.
2.    Υπήρξε πρόταση παρουσίας ομάδας Αγανακτισμένων Λαμίας με πανό στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Πλ.Συντάγματος στις 15/6 μετά και την ανοιχτή πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής Αθήνας προς τις επαρχιακές πόλεις. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και προστέθηκε η παράμετρος της ενημέρωσης και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κινητοποίησης πολιτών στο να παρευρεθούν στην Πλ.Πάρκου την ίδια μέρα.
3.    Προτάθηκε, στις μεγάλες συγκεντρώσεις (όπως π.χ. της  Κυριακής 5/6) να υπάρχει πάντα μεγάλη λαϊκή συνέλευση με ψήφισμα μετά το πέρας των εκδηλώσεων που θα είναι προγραμματισμένες και προτινώμενη ώρα έναρξης στις 21.00 (ψηφίστηκε από τη συνέλευση). Οι περισσοτεροι παρευρισκόμενοι που τοποθετήθηκαν συμφώνησαν καθώς θεώρησαν οτι είναι σημαντικό ο κόσμος να δει τον τρόπο λειτουργίας της λαϊκής συνέλευσης. Επίσης προτάθηκε στις συνελεύσεις της Παρασκευής ή/και του Σαββάτου να γίνεται κατάθεση προτάσεων για τη λαϊκή συνέλευση της Κυριακής. Η πρόταση υπερψηφίστηκε.
4.    Πρόταση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. νερά, φάρμακα, τρόφιμα, σκηνές, υπνόσακους κλπ) και αποστολή στην Πλ.Συντάγματος. Η πρόταση καταψηφίστηκε.
5.    Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας internet που θα αναλαμβάνει σε συνεργασία με την ομάδα συντονισμού να ενημερώνει την επίσημη σελίδα στο Facebook και το blog καθημερινά.
  •    Πρόταση επί της λειτουργίας των ομάδων
Στη συνέλευση της Πέμπτης 2/6 όπου αποφασίστηκε η δημιουργία των ομάδων, δεν είχε οριστεί η χρονική τους θητεία. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε οτι τουλάχιστον η Ομάδα Συντονισμού θα αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση, πρώτον, για να διασφαλιστεί οτι η συνέλευση δεν πρόκειται να καπελωθεί από τυχόν προσωπικές φιλοδοξίες των συμμετεχόντων και δεύτερον, γιατί με την εναλλαγή  των προσώπων θα εναλλασονται και θα ακούγονται νέες ιδέες.
  •    Προτάσεις που κατατέθηκαν και μεταφέρονται για τις 7/6
1.    Συντονισμός με άλλες ομάδες σε τοπικό επίπεδο (π.χ. σωματεία φορτηγατζήδων, ταξί, εργατικό κέντρο κλπ)
2.    Πρόταση για μουσική την Πέμπτη το βράδυ.
3.    Προσφορά για μπλουζάκια τυπωμένα μαύρα με συνθήματα με 5€
4.    Ανάρτηση πανό με σύνθημα να παραιτηθούν οι βουλευτές του νομού.
5.    Διανομή φυλλαδίων (φωτοτυπίες) με διιάφορα θέματα στα μαγαζιά της πόλης.
6.    Μια φορά την εβδομάδα πορεία και επίδοση ψηφίσματος στην περιφέρεια.
7.    Ομάδα για υποδοχή διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα κατα την επίσκεψη του υπ. Ευαγγελου Βενιζέλου στις 18/6 στην Υπάτη.
8.    Ορισμός εθελοντικών ομάδων παραμονής στην Πλ.Πάρκου επι 24ώρου βάσεως.
9.    Διακοπή κυκλοφορίας (κατάληψη) μια φορά την εβδομάδα.