Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 16ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (20-6-2011)

Συνέχεια της χθεσινής ελεύθερης συζήτησης η σημερινή, επικεντρώθηκε στην αρχή στην οργάνωση των δράσεών μας ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων είχαμε επιμέρους κύκλους διαλόγου κατά τις τοποθετήσεις, ας συνοψίσουμε:
* Ενημέρωση της Συνέλευσης για την καθαίρεση και αρπαγή πανό που είχαμε αφήσει
   όλη τη νύχτα χθες στην πλατεία. Ενέργεια που όπως μάθαμε έγινε με εντολή του
   προϊστάμενου καθαριότητας του Δήμου Λαμίας, σε μια προκλητικότατη έκρηξη
   επιλεκτικής ευαισθησίας για το δικό μας πανό!
   Στο τέλος της Συνέλευσης, ψηφίστηκε ομόφωνα να σταλεί διαμαρτυρία στον Δήμο
   Λαμίας και ανάλογο δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής μας. 
1) Διαβάστηκε το ψήφισμα της Πλατείας Συντάγματος της 15/6.
2) Έθεσε ενώπιον της συνέλευσης τους προβληματισμούς του για την προταθείσα δράση μας στην Εφορία Λαμίας. Έγινε διάλογος με επιμέρους τοποθετήσεις.
3) Ενημέρωση για τις δράσεις κλάδων εργαζομένων στην ερχόμενη 48ωρη κινητοποίηση και συζήτηση για ανάλογο συντονισμό μαζί μας όπως στις 15/6.
4) Διευκρίνιση για τη σχεδιαζόμενη δράση μας στην Εφορία, με υπενθύμιση ότι η πρόταση αφορά αποκλεισμό κι όχι κατάληψη αυτής. Ακολούθησε επίσης μικρός κύκλος διαλόγου, χωρίς τελικά να καταλήξουμε να τεθεί προς ψήφιση η πρόταση.
5) Τέθηκαν προβληματισμοί για τις κυβερνητικές αλλαγές, για τη δική μας στάση γενικώς και την ανάγκη να βρει το κίνημά μας τη δομή του και τους στόχους του. Επίσης, αυτοκριτική για τη δράση μας στην Περιφέρεια στις 15/6.
6) Τοποθέτηση για τα μνημόνια. Προτροπή για δράσεις μας σε κέντρα αποφάσεων κι όχι εκτελεστικά και διάφοροι προβληματισμοί για το κίνημα. Κάλεσμα για περισσότερες ανοιχτές συζητήσεις με κέντρο τον άνθρωπο και λιγότερες για τα οικονομικά.
7) Τοποθέτηση επικεντρωμένη στην καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τις απαραίτητες δικές μας ακτιβιστικές ενέργειες.
8) Ενημέρωση από τον ομιλητή για την ήδη κανονισμένη μετάβασή του στην Αθήνα για την κλιμάκωση των εκδηλώσεων του Συντάγματος. Προτάθηκε και συζητήθηκε να πάμε στην Αθήνα κι εμείς. Αντιτοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να μείνουμε εδώ και να συμβάλουμε να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις του κινήματος αποκεντρωτικά της Αθήνας για να μην ατονήσει η περιφέρεια. Κατάληξη, να πάνε όσοι θέλουν στην Αθήνα με ανάλογη συνεννόηση και οργάνωση και οι υπόλοιποι να κλιμακώσουν τη δράση μας εδώ.
9) Γενική τοποθέτηση (άνθρωπος, περιβάλλον, το κίνημά μας κλπ).