Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 19ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (25-6-2011)


Α) Ενημέρωση από την κίνηση «Δεν Πληρώνω» για άνοιγμα των διοδίων το απόγευμα της Κυριακής και συζήτηση για συμμετοχή δική μας.
Β) Ενημέρωση από την ομάδα μας που έδρασε το πρωί επισκεπτόμενη τα γραφεία των βουλευτών του νομού μας. Βρέθηκε στο γραφείο του μόνο ένας από τους βουλευτές, ακολούθησε πολύ έντονος διάλογος μαζί του που κατέδειξε πλήρως την δουλική κομματική τύφλωση και του επιδόθηκε το ψήφισμα που είχαμε συντάξει για τη δράση μας αυτή. Στα γραφεία των υπόλοιπων βουλευτών, που έλειπαν, το ψήφισμα θυροκολλήθηκε. Το ψήφισμα, προειδοποιεί:
« Ως γνωστόν, την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο Μνημόνιο. Οι συνέπειες των ήδη υπαρχόντων πολιτικών αποφάσεων είναι γνωστές και ολέθριες για τις ζωές μας. Ο υποτιθέμενος ρόλος σας είναι η προάσπιση των συμφερόντων και αναγκών των Ελλήνων, ως εκ τούτου δεν ανεχόμαστε, από εσάς προσωπικά και τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού, την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ…
 Αγανακτισμένοι Λαμίας »
Γ) Τοποθέτηση από συμπατριώτη μας που κατοικεί στην Αθήνα και συμμετέχει στο Σύνταγμα στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων. Εξέφρασε την άποψη της μερίδας στην οποία συμμετέχει, για την ανάγκη σχηματισμού ενιαίου πολιτικού φορέα με ενιαίο ψηφοδέλτιο, με αποδοχή σ’ αυτό ακόμη και υφιστάμενων κομματικών στελεχών ανεξαρτήτως κόμματος που θα κριθούν ως καλά από μας βάσει της αντίθεσής τους στις σημερινές ξενόδουλες πολιτικές, για σχηματισμό Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Έφερε ως τέτοια παραδείγματα, την Ελβετία και τις οργανωτικές διαδικασίες της δικής μας επανάστασης του 1821.
Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος, αντικρούστηκαν τα περί 1821 ως
κατασκευασμένος μύθος, κατατέθηκαν επιφυλάξεις για την κατεύθυνση του
πολιτεύματος της Ελβετίας, όπως επίσης για την αποδοχή κομματικών στελεχών, εκφράστηκαν απόψεις θετικές κι αρνητικές πάνω στο να καταλήξει  σε αντιπροσώπευση και ηγεσίες το κίνημα, τονίστηκε η ύπαρξη ως ασφαλιστικής δικλείδας της ανακλητότητας των όποιων απαιτούμενων αντιπροσώπων. Τονίστηκε, σε αντίθεση με τα προτεινόμενα του συμπατριώτη μας, η ανάγκη το κίνημα να δράσει αποδομητικά για το υπάρχον σάπιο καθεστώς από κάτω (από τη λαϊκή βάση) προς τα πάνω, ως προϋπόθεση επιτυχίας.
     Δ) Ενημέρωση για το ψήφισμα που είχε βγάλει κατά του Μνημονίου ο Δικηγορικός Σύλλογος 
     Αθηνών. Μπορείτε να το δείτε, πατώντας εδώ .