Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή συζήτηση-ενημέρωση με Δημήτρη Καζάκη στην Πλατεία Πάρκου (26-6-2011)



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Κυριακή, η ανοιχτή συζήτηση με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη.
Ξεκίνησε με την ομιλία του, στην οποία εξήγησε την κατάσταση της Ελλάδας και τις καταστροφικές επιπτώσεις των επιλογών της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων, οι οποίες από την παρούσα κυβέρνηση κλιμακώθηκαν με το Μνημόνιο και κορυφώνονται με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατίθεται προς ψήφιση. Αναφέρθηκε στις προηγούμενες χρεοκοπίες της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τη ρήση «η ιστορία της Ελλάδας είναι η ιστορία των χρεοκοπιών της» και τόνισε χαρακτηριστικά πως η επερχόμενη (αναπόφευκτη αν αφήσουμε να περάσουν οι κυβερνητικές επιλογές) νέα χρεοκοπία, θα είναι η 5η και τελευταία για τη χώρα μας! Έδωσε τα εξωπραγματικά νούμερα των πρόσφατων δανεισμών μας, τα ποσά των οποίων πήγαν στο συντριπτικό τους ποσοστό για αποπληρωμή προηγούμενων δανείων και τοκογλυφικών τόκων, ψίχουλα μόνο πήγαν για κρατικές ανάγκες. Και τίποτα δεν πήγε στο λαό, ο οποίος εξαναγκάζεται σε συνεχείς αφαιμάξεις και εξωθείται στη φτώχεια. Τόνισε την ανάγκη να αντιδράσουμε, πριν φτάσουμε σε ημέρες που θα μαζεύουν πάλι τους νεκρούς της πείνας από τους δρόμους. Μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης μετώπου από το λαό, που θα αντιταχθεί και θα ανατρέψει αυτές τις καταστροφικές ξενόδουλες πολιτικές. Καταλήγοντας την ομιλία του, έδωσε τις λύσεις που ο λαός με τον αγώνα του πρέπει να επιβάλει:
α) Δεν αναγνωρίζουμε στο σύνολό του το χρέος. Δε χρωστάμε τίποτα, να μη  πληρώσουμε τίποτα στους τοκογλύφους.
β) Έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, με ανάπτυξη δικής μας εθνικά κυρίαρχης οικονομικής πολιτικής.
γ) Εφαρμογή πολιτικής παραγωγικής ανάπτυξης και οικονομίας, με αναπτυξιακές βάσεις τη γεωργία τον τουρισμό και τις πηγές φυσικού πλούτου.
δ) Και σημαντικότερο, να αποκτήσουμε πραγματική δημοκρατία, ώστε να φτάσουμε στην πραγματική εθνική ανεξαρτησία.
Ακολούθησε πολύωρος διάλογος, με θέσεις κι ερωτήσεις πάνω σε θέματα οικονομικής και πολιτικής φύσεως πολλών συμπολιτών μας που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Και στις οποίες ο καλεσμένος μας απάντησε σε όλες χωρίς φειδώ σε διάθεση, παρά την όποια κούραση σ’ αυτή τη (συνολικά μεγαλύτερη των 4 ωρών!) συνάντησή μας.

Ευχαριστούμε άλλη μια φορά, κι από αυτό εδώ το βήμα, τον Δημήτρη Καζάκη.