Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 7ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία. (8- 6-2011)

7η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Πάρκου στη Λαμία. (8- 6-2011)


  • Προτάσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν.

1)  Συντονισμός με άλλες ομάδες σε τοπικό επίπεδο (π.χ. σωματεία φορτηγατζήδων, ταξί, πρωτοβάθμια σωματεία κλπ). Η πρόταση υπερψηφίστηκε.

2)  Διανομή φυλλαδίων (φωτοτυπίες) με διάφορα θέματα στα μαγαζιά της πόλης. Άρνηση ψήφου οι περισσότεροι,  λόγο μη διευκρίνησης της προτάσεως.

3)  Ανάρτηση πανό με σύνθημα να παραιτηθούν οι βουλευτές του νομού. Η πρόταση υπερψηφίστηκε.

4)  Μια φορά την εβδομάδα πορεία και επίδοση ψηφίσματος στην περιφέρεια. Άρνηση ψήφου οι περισσότεροι, λόγο μη διευκρίνησης της προτάσεως.

5)  Ομάδα για υποδοχή διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα κατά την επίσκεψη του υπ. Ευάγγελου Βενιζέλου στις 18/6 στην Υπάτη.Η πρόταση καταψηφίστηκε.

6)  Ορισμός εθελοντικών ομάδων παραμονής στην Πλ.Πάρκου επί 24ώρου βάσεως.Η πρόταση καταψηφίστηκε.

7)  Διακοπή κυκλοφορίας (κατάληψη) μια φορά την εβδομάδα.  Άρνηση ψήφου οι περισσότεροι, λόγο μη διευκρίνησης της προτάσεως.

8)  Προσφορά για μπλουζάκια τυπωμένα μαύρα με συνθήματα με 5€. Η πρόταση παρέμεινε ανοιχτή ως προς τους ενδιαφερομένους που θέλουν να τυπώσουν μπλουζάκι, να δηλώσουν συμμετοχή.

  • Προτάσεις που μεταφέρθηκαν για συζήτηση και ψήφιση για την 9/6/2011

1)  Έκδοση και διανομή φυλλαδίων με το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ή μνημόνιο 2, ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις προθέσεις της κυβερνήσεως.

2)  Να μην εμφανίζεται κανείς στα ΜΜΕ και να μην δίνει συνεντεύξεις ως εκπρόσωπος των Αγανακτισμένων Πολιτών Λαμίας.

3)  Πρόταση για συμμετοχή των Αγανακτισμένων στις κινητοποιήσεις του κινήματος κατά των διοδίων, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

4)  Πρόταση για πιο ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή των εθελοντών που πλαισιώνουν τις ομάδες.

5)  Πρόταση για να καταργηθούν οι ομάδες και να υπάρχει περισσότερη εθελοντική εργασία.

6)  Να τεθούν απόψεις, με τρόπους και προτάσεις για το πως θα κλιμακώσουμε την όλη προσπάθεια με ουσιαστικές δράσεις,     ώστε να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων.

7)  Πρόταση Κάθε Παρασκευή ή Σάββατο να γίνεται κατάθεση προτάσεων για την Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής.(Ουσιαστικές προτάσεις για πιο οργανωμένες κινητοποιήσεις.)

8)  Να φροντίζουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα πρακτικά των προηγουμένων ημερών και να μην αναιρούμε παλαιότερα ψηφίσματα. Αν υπάρχει κάποια ένσταση από τον καθένα, να ξαναθέτουμε το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση.

9)  Πρόταση δημιουργία ενός μεγάλου πανό, με την δυνατότητα να γράφει ελεύθερα, ότι θέλει ο κάθε πολίτης.

10) Πρόταση δημιουργία ενός μεγάλου πανό και ανάρτησή του στο Κάστρο της Λαμίας , ώστε να γίνετε ορατό από παντού.

11) Πρόταση δημιουργία ενός μεγάλου πανό, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίζουν πάνω ελεύθερα.

12) Πρόταση την Κυριακή να δίνεται περισσότερος χρόνος για ελεύθερες τοποθετήσεις και διάλογο.

13) Έκδοση Δελτίου τύπου επί καθημερινής βάσεως.

14) Ψήφισμα με συγκεκριμένες τοποθετήσεις , ώστε να επιδοθεί στους βουλευτές του νομού μας.Αναλυτικά το ψήφισμα αυτό, θα γράφει:

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου

Λαμία , ...- 06 - 2011

 
   Εμείς, οι αγανακτισμένοι πολίτες της Λαμίας,
καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων - και ιδιαίτερα του νομού μας- να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή μνημόνιο 2.

   Η εκφρασμένη λαϊκή άρνηση στο μνημόνιο και οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα επιβάλλουν στους "αντιπροσώπους του λαού" να δεσμευτούν τώρα για την καταψήφισή του.

   Τους καλούμε : " 'Η με τον λαό ή με τους προδότες".
Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Λαμίας          



15) Να γίνει συζήτηση με θεματική ενότητα: " Άμεσοι στόχοι του κινήματος Αγανακτησμένων" και με περιεχόμενο
α) Προσωπικές τοποθετήσεις και προτάσεις.

β) Ενημερωτικές προβολές (κι εν συνεχεία συζήτηση απόψεων που διατυπώνονται στην ελληνική κοινωνία και συμβαδίζουν με το κίνημά μας.).
γ) Προσκλήσεις οικονομολόγων -  συνταγματολόγων κ.λ.π. που έχουν διατυπώσει απόψεις στην ίδια κατεύθυνση - στην κατεύθυνση της Άμεσης Δημοκτατίας- ώστε να τις αναλύσουμε και να αναζητήσουμε τους άμεσους στόχους μας.


  • Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα σχετικά με τις προτάσεις που καταθέτει ο κάθε πολίτης για συζήτηση και ψήφιση εν συνεχεία, να είναι σωστά διατυπωμένες και τεκμηριωμένες να μπορεί να τις υποστηρίζει με επιχειρήματα, ώστε να γίνονται κατανοητές απ' όλους. Προτάσεις που δεν θα τηρούν τα παραπάνω, δεν θα τίθενται καν προς συζήτηση και ψήφιση.