Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρακτικά 31ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (18-7-2011)

1)      Ενημέρωση για την κινητοποίηση της Τετάρτης των ιδιοκτητών φορτηγών και μηχανημάτων με αποκλεισμό της Εφορίας από τις 7:00πμ. Μας καλούν και προτείνουν να συμμετέχουμε κι εμείς μαζί τους.
2)      Ενημέρωση, για όσους δεν ήταν στη χθεσινή μας συνέλευση, για τον καθορισμό βάσει της υπερψηφισμένης πρότασης 2 συνελεύσεων την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη. Έγιναν κάποιες τοποθετήσεις, εκφράστηκε και επιφύλαξη για τον περιορισμό των συνελεύσεων σε συγκεκριμένες ημέρες, χωρίς τελικά να προταθεί προς ψήφιση κάτι αντίθετο και να αλλάξει οτιδήποτε.
3)      Συζήτηση για την υλοποίηση της υπερψηφισμένης πρότασης, της προβολής της συνέντευξης του Max Keizer στο Kontra TV στην Πλατεία Ελευθερίας αντί για το Πάρκο και πραγματοποίηση Λαϊκής Συνέλευσης επιτόπου.
      Η εισηγήτρια, πρότεινε να γίνει αύριο Τρίτη 19/7 η προβολή στο «Καράβι», θεωρώντας αυτό προσφορότερο λόγω των καταστημάτων και του χώρου γενικότερα της πλατείας Ελευθερίας. Ακολούθησαν τοποθετήσεις, που εξέφρασαν και επιφύλαξη για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης (εξασφάλιση παροχής Δ.Ε.Η., ενημέρωση κόσμου κλπ) σε τόσο λίγο χρόνο ως αύριο, αλλά και αντίθεση για την αλλαγή στο «Καράβι». Ακολούθησε νέα πρόταση, να γίνει η προβολή και αύριο εδώ στο Πάρκο και την Τρίτη 26/7 σε όποια πλατεία εξασφαλίσουμε την εκδήλωση.  
4)      Πρόταση κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Συνέλευσης, πρόταση η οποία για διάφορους λόγους είχε συζητηθεί πολύ λίγο και είχε διαδοχικά μετατεθεί για επόμενες συνελεύσεις από τις 7/7 που κατατέθηκε. Κατ’ αρχήν, έγινε εκ νέου ανάγνωση του προτεινόμενου κανονισμού από τον εισηγητή. Ακολούθησε η συζήτηση, κατά την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις επί σημείων του κανονισμού. Με κατάληξη, να εφαρμοστεί άμεσα ο κανονισμός και πάντα ανοιχτός σε προτάσεις βελτιώσεων στην πορεία.
5)      Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης, επί του θέματος να καλέσουμε επιστήμονες για ανοιχτές λαϊκές συζητήσεις-ενημερώσεις, τέθηκαν στη Συνέλευση κάποια συγκεκριμένα ονόματα. Εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι επόμενες ημέρες και γενικά η καλοκαιρινή περίοδος συντελούν στο να πετύχουν από άποψη συμμετοχής κόσμου εκδηλώσεις τέτοιας σημασίας. Ο εισηγητής είπε ότι μπορεί να αναλάβει τις αντίστοιχες αρχικές προσεγγίσεις μαζί τους, για να οργανωθούν σε εύλογο χρόνο και με άνεση διαφήμισης οι όποιες εκδηλώσεις γίνουν δυνατές αναλόγως της ανταπόκρισης. Και βέβαια, έμεινε ανοιχτό ως θέμα για τις επόμενες συνελεύσεις, και για όποιον από εμάς έχει υπ’ όψη του κι άλλους για κλήση να πράξει αναλόγως.
6)      Ζητήθηκαν γνώμες για το οριστικό κείμενο των αφισών των βουλευτών, δόθηκαν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις και αυτός που τις έχει αναλάβει είπε πως θα ετοιμάσει δείγματα για να τα παρουσιάσει στην επόμενη Συνέλευση.
7)      Προτάθηκε για την επόμενη Κυριακή, προβολή στην πλατεία της Στυλίδας ντοκιμαντέρ σχετικού με την οικονομική κρίση και τις παρόμοιες της Ελλάδας περιπτώσεις χωρών (πχ Αργεντινή) και μετά να ακολουθήσει συνέλευση με συζήτηση επί του θέματος.
8)      Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων ανά τη χώρα και την καταστολή τους από την Αστυνομία με μπλόκα των πορειών τους ή με χημικά όπως στην Πάτρα.
      (Ζητήθηκε ακολούθως από άλλον και ενημέρωση για το τι γίνεται με τις μηνύσεις κατά των αστυνομικών για τις βιαιότητές τους το διήμερο 28-29/6, για το πώς μπορούμε να κινηθούμε τοπικά ή πανελλαδικά, χωρίς όμως να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση)

Προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση και ψήφιση:

Α)  Πρόταση: Συμμετοχή μας την Τετάρτη στην κινητοποίηση στην Εφορία.
      Απόφαση: Υπερψηφίστηκε (Συντονισμός, ανάλογα της δράσης των οργανωτών).
Β)  Πρόταση: Κανονισμός λειτουργίας Λαϊκής Συνέλευσης.
      Απόφαση: Υπερψηφίστηκε.
Γ)  Πρόταση: Κατάθεση συγκεκριμένων ονομάτων επιστημόνων για κλήση.
      Απόφαση: Υπερψηφίστηκε.
Δ)  Πρόταση: Ξεχωριστές προβολές Keizer, αύριο 19/7 & επόμενη Τρίτη 26/7.
      Απόφαση: Υπερψηφίστηκε.
Ε)  Πρόταση: Προβολή ντοκιμαντέρ & συνέλευση στη Στυλίδα στις 24/7.
     Απόφαση: Υπερψηφίστηκε.