Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πρακτικά 24ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (2-7-2011)

1.      Πρόταση από τη συνέλευση της 29/7: Να συζητήσουμε δράσεις σε σούπερ μάρκετ, χρηματιστηριακές εταιρείες κ.λπ. (μετατέθηκε για την επόμενη)
2.      Τροποποίηση του άρθρου του Συντάγματος σχετικά με την θητεία των βουλευτών (να μην υπερβαίνει τα 8 χρόνια) (Απορρίφθηκε)
3.      «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ». Γενικός αποκλεισμός της Αθήνας σε συνεργασία με όλες τις πόλεις της Ελλάδας , με αυτοκίνητα, τρακτέρ, φορτηγά και όποιο άλλο όχημα. (μετατέθηκε για την επόμενη)
4.      Επικοινωνία με συντονιστικές επιτροπές συνελεύσεων άλλων πόλεων για κοινές δράσεις. (Υπερψηφίσθηκε)
5.      Να υπάρχει αυτοκίνητο που θα ενημερώνει για τις λαϊκές συνελεύσεις και τις δράσεις του κινήματος.  (Υπερψηφίσθηκε)
6.      Να ορίσουμε εκπροσώπους που θα έρχονται σε επικοινωνία με τα ΜΜΕ και θα μεταφέρουν τα ψηφίσματα. (?)
7.      Να ζητήσουμε από τα  τοπικά ραδιόφωνα να μας παραχωρήσουν μια συγκεκριμένη ώρα ώστε να κάνουμε δική μας εκπομπή (χιουμοριστική, πληροφοριακή). (Καταψηφίστηκε)
8.      Να γίνει γενικό κάλεσμα μέσω ίντερνετ για κάθοδο στην Αθήνα σε μέρα απεργίας ή κάποια Κυριακή και να αποκλείσουμε τη βουλή. (Καταψηφίστηκε)
9.      Να αποκλείσουμε τα καταστήματα των τραπεζών γύρω από την πλατεία Πάρκου ή γενικότερα κάποιας τράπεζας (Υπερψηφίστηκε)
10.  Οι  βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου να συμπεριληφθούν στο πανό που αναφέρει ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. (Υπερψηφίσθηκε)
11.  Να έχουμε ζωντανή σύνδεση μέσω skype  με συνελεύσεις άλλων πόλεων. (Υπερψηφίσθηκε)
12.  Να κάνουμε δράσεις και σε γειτονικές πόλεις (Καρπενήσι, Αταλάντη, Βόλο) με πορείες και συνθήματα. (Υπερψηφίσθηκε)
13.  Να καλέσουμε στη λαϊκή μας συνέλευση, συντονιστικές άλλων λαϊκών συνελεύσεων ή άλλων μελών λαϊκής συνέλευσης (Υπερψηφίσθηκε)
14.  Δράσεις:
 α) «Συλλογική Κουζίνα» (μετάθεση για αργότερα) και
β)  Έκθεση Φωτογραφίας. Προβολές επεισοδίων της Αθήνας. Μια μέρα την εβδομάδα να γίνεται κριτική επί της λειτουργίας της λαϊκής συνέλευσης. (Υπερψηφίσθηκε)
15.  Να καθοριστούν συγκεκριμένες μέρες για λαϊκή συνέλευση. (Καταψηφίστηκε)
16. Να επικοινωνήσουμε με αγανακτισμένους της Χαλκίδας για κοινή δράση στο περιφερειακό συμβούλιο της επόμενης Δευτέρας. (Υπερψηφίσθηκε)