Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πρακτικά 30ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (17-7-2011)

Έγινε κατά το μεγαλύτερο μέρος ελεύθερη συζήτηση με προβληματισμούς και θέσεις πάνω στην πορεία του κινήματός μας από εδώ και πέρα, με δεδομένη και την κάμψη που παρουσιάζεται στη συμμετοχή του κόσμου πανελλαδικά μετά την κορύφωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κι αντίστασης το διήμερο της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Σε επίπεδο προτάσεων, τέθηκε αλλά αποφασίστηκε να μετατεθεί προς διεξοδικότερη συζήτηση και οργάνωση στις επόμενες συνελεύσεις μας, η πρόταση για προσκλήσεις και άλλων ειδικών (συνταγματολόγων, οικονομολόγων κλπ) για ανοιχτές συζητήσεις μαζί τους, όπως κάναμε στις 26/6 με τον Δημήτρη Καζάκη.
Η μόνη πρόταση που και συζητήθηκε και τέθηκε σε ψηφοφορία, ήταν να καθιερώσουμε δύο ημέρες συνελεύσεων την εβδομάδα.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε.
Αποφασίσαμε έτσι, ότι θα γίνονται συνελεύσεις κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Με τις υπόλοιπες ημέρες να αφιερώνονται σε εκδηλώσεις σε προβολές σε δράσεις και σε θεματικές ή ελεύθερες συζητήσεις, πάντα με καθημερινή μας παρουσία στην πλατεία.
Στα πλαίσια αυτής μας της απόφασης, αποφασίσαμε επίσης και τη διανομή του παρακάτω κειμένου στους συμπολίτες μας με ενημερωτικά φυλλάδια:

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Προωθούν τις πολιτικές τους με τη βία του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Τη βία της φτώχειας και της ανεργίας. Τη βία της διάλυσης των κοινωνικών υποδομών, της υγείας, της παιδείας. Τη βία της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.
...ΚΙ ΕΜΕΙΣ ?
Όλοι εμείς εργαζόμενοι, άνεργοι, πολίτες με διαφορετικές απόψεις, ιδεολογίες και πολιτικές αφετηρίες, που ενωθήκαμε στο ποτάμι της αγανάκτησης ενάντια σε όλους αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας και καταστρέφουν το μέλλον μας….είμαστε πλέον ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
·                     Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα μαζί με τα μνημόνια τους και τις δανειακές  συμβάσεις.
·                     Να ανατραπεί το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που μας οδηγεί στον κοινωνικό μεσαίωνα.
·                     Να ανατραπεί αυτό το πολιτικό σύστημα, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, που αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.
·                     Θέλουμε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης με πραγματική άμεση δημοκρατία, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία.
                           Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί και οι πολιτικές τους
                           Θα είμαστε στις πλατείες, στους δρόμους, παντού
                           Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους
                           Θα κυκλοφορούμε με τα ΜΑΤΙΑ μας ΑΝΟΙΧΤΑ 
                 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
                                            ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
            
Πάρτε μέρος στη Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Πάρκου Λαμίας
κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 9μ.μ.