Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πρακτικά 27ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (6-7-2011)

Προτάσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν
1) Πρόταση για ορισμό ώρας έναρξης και λήξης της συνέλευσης. Αποφασίστηκε ότι η Λαϊκή Συνέλευση θα ξεκινά στις 21.30 και θα λήγει στις 24.00.

Προτάσεις
1) Έγινε ανάγνωση του καλέσματος της Λαϊκής Συνέλευσης Πλ. Συντάγματος που καλεί τις τοπικές συνελεύσεις όλης της Ελλάδας το διήμερο 9-10/7 στην Αθήνα για συζήτηση και απολογισμό της έως τώρα δράσης του κινήματος. Συζήτηση για την αποστολή αντιπροσώπων με ψήφισμα εγκεκριμένο από τη συνέλευση.
2) Πρόταση για δημιουργία αφισών με φωτογραφίες των τοπικών βουλευτών με την λεζάντα “ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ-ΕΠΙΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ” με αμοιβή ισότητα-αλληλεγγύη-δικαιοσύνη-αξιοπρέπεια και ίσως κάποιο άλλο κείμενο παίρνοντας ως παράδειγμα αντίστοιχες ενέργειες Αγανακτισμένων στην υπόλοιπη Ελλάδα.
3) Πρόταση για κατάθεση έγγραφης πρότασης στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας ώστε στην επόμενη συνεδρίασή τους να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την πολιτική του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.
4) Προβολή βίντεο με συνέντευξη του Max Keizer στο Kontra TV στην Πλ. Ελευθερίας αντί για το Πάρκο και πραγματοποίηση Λαϊκής Συνέλευσης επιτόπου.
5) Πρόταση για την υπερψήφιση μιας πρότασης να είναι υπέρ το 50%+1 του συνόλου του σώματος και όχι εκείνων που ψήφισαν.
6) Προτάθηκε οι υπεύθυνοι για τυχόν δημιουργία φασαρίας στο χώρο της συνέλευσης να απομακρύνονται από τη συνέλευση για 1-2 μέρες.
7) Πρόταση: για διαδικαστικούς λόγους, καθένας που κάνει μια πρόταση να γράφει σε λίγες γραμμές την πρότασή του και να την παραδίδει στους συντονιστές ώστε να αποφεύγονται τυχόν λάθη από μέρους των συντονιστών καθώς είναι δύσκολο να συμπυκνώσεις το νόημα μιας πρότασης σε λίγες γραμμές.
8) Πρόταση που εκκρεμεί από 3/7 για καθιστική διαμαρτυρία έξω από γραφεία βουλευτών.
9) Πρόταση για συνεχή παρουσία μέσα στην πόλη με μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και κάλεσμα στους πολίτες.
10) Πρόταση για ψήφιση κειμένου που θα διαβαστεί σε τοπικό ραδιόφωνο μεγάλης εμβέλειας είτε μέσω παρέμβασης είτε μέσω κατάληψης.
11) Πρόταση για θεματική βραδιά με συζήτηση για τις εξελίξεις στην παιδεία και κάλεσμα σε φοιτητές-μαθητές να παραβρεθούν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.
12) Πρόταση για την συνέλευση της 7ης/7 να ασχοληθεί μόνο με το κάλεσμα της Πλ. Συντάγματος.
13) Πρόταση για εκδηλώσεις πχ θεματική για οικονομία-παιδεία στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων.

Ο όγκος των προτάσεων ήταν μεγάλος και λόγω απουσίας μεγάλου αριθμού παρευρισκομένων η Συνέλευση πήρε την απόφαση να μετατεθεί η συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων για την επομένη.