Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πρακτικά 28ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (7-7-2011)

Προτάσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν
1) Συμφωνήθηκε να σταλεί αντιπροσωπεία στην Πλ. Συντάγματος (ομάδα 6 ατόμων) που θα διαβάσουν κείμενο το οποίο αναφέρει τις δράσεις των “Αγανακτισμένων” πολιτών της Λαμίας, ασκεί κριτική στη έως τώρα πορεία του κινήματος και προτείνει να οριστεί Πανελλήνια Συνέλευση στο Σύνταγμα για να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις καθώς και να οριστεί μετά από συντονισμό των συνελεύσεων πανελλαδικά μια μέρα ως ημέρα πολιτικής απεργίας. Το κείμενο θα αναρτηθεί στο blog των “Αγανακτισμένων”.
2) Πρόταση για δημιουργία αφισών με φωτογραφίες των τοπικών βουλευτών με την λεζάντα “ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ-ΕΠΙΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ” με αμοιβή ισότητα-αλληλεγγύη-δικαιοσύνη-αξιοπρέπεια και ίσως κάποιο άλλο κείμενο παίρνοντας ως παράδειγμα αντίστοιχες ενέργειες Αγανακτισμένων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και ομάδα 4 ατόμων ανέλαβε την υλοποίησή της.
3) Πρόταση για κατάθεση έγγραφης πρότασης στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας ώστε στην επόμενη συνεδρίασή τους να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την πολιτική του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και θα διερευνηθεί η διαδικασία που απαιτείται για την κατάθεση του εγγράφου.
4) Προβολή βίντεο με συνέντευξη του Max Keizer στο Kontra TV στην Πλ. Ελευθερίας αντί για το Πάρκο και πραγματοποίηση Λαϊκής Συνέλευσης επιτόπου. Υπερψηφίστηκε.
5) Κατατέθηκε μια πρόταση για τη δημιουργία κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Συνέλευσης και καθώς εκκρεμούσαν ήδη οι προτάσεις 5,6 και 7 από τα πρακτικά της 6ης/7ου αλλά και με την προσθήκη άλλης μιας πρότασης επί του διαδικαστικού που αφορά την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας (κάθε βράδυ στις 23.00), αποφασίστηκε από τη συνέλευση την Τρίτη 12/7 να υπάρξει συζήτηση γύρω από τη λειτουργία της συνέλευσης και η μετάθεση της ψηφοφορίας των συγκεκριμένων προτάσεων για εκείνη την ημέρα.
6) Συζητήθηκε η πρόταση που εκκρεμούσε από τις 3/7 για την πραγματοποίηση ειρηνικής καθιστικής διαμαρτυρίας έξω από γραφεία βουλευτών. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της πρώτης αυτής δράσης την Παρασκευή 8/7 μετά τις 21:00 έξω από το γραφείο της βουλευτού Κ. Μπατζελή.
7) Πρόταση για συνεχή παρουσία μέσα στην πόλη με μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και κάλεσμα στους πολίτες. Η πρόταση απορρίφθηκε ως γενικόλογη.
8) Πρόταση για θεματική βραδιά με συζήτηση για τις εξελίξεις στην παιδεία και κάλεσμα σε φοιτητές-μαθητές να παραβρεθούν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και ορίστηκε η πραγματοποίηση της την Τετάρτη 13/7.
) Πρόταση για ψήφιση κειμένου που θα διαβαστεί σε τοπικό ραδιόφωνο μεγάλης εμβέλειας είτε μέσω παρέμβασης είτε μέσω κατάληψης. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και αποφασίστηκε να γίνει μέσω παρέμβασης αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τοπικό σταθμό σε αντίθετη δε περίπτωση να πραγματοποιηθεί κατάληψη.