Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
ΠΑΡΚΟΥ  ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ
ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εμείς, οι αγανακτισμένοι με το κομματικό Κράτος, όπως και με τη στέρηση, την αδικία και την εκμετάλλευση στην οποία μας υποβάλλει  εδώ και δεκαετίες, πολίτες της Λαμίας αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία το εξής:
Καλούμε τα ΜΜΕ της πόλης μας και του νομού μας (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς) να εφαρμόσουν τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα το Άρθρο 2 Παράγραφος β αυτού στο οποίο ρητά δηλώνεται:
 «Άρθρο 2
Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγεται δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: … β. Να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη. Μόνο όταν το επιτάσσει το δικαίωμα της πληροφόρησης μπορεί να χρησιμοποιεί, πάντοτε με τρόπο υπεύθυνο, στοιχεία από την ιδιωτική ζωή προσώπων που ασκούν δημόσιο λειτούργημα ή έχουν στην κοινωνία ιδιαίτερη θέση και ισχύ και υπόκεινται
στον κοινωνικό έλεγχο
Σε όλη την Ελλάδα κάνουμε εδώ και πολλές μέρες έναν ειρηνικό, έντιμο, υπομονετικό και διαρκή αγώνα με στόχο την διάσωση των ζωών μας, των ζωών των παιδιών μας  και της ζωής  της χώρας στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε. Σας καλούμε, να σεβαστείτε  τον αγώνα μας και να ενταχτείτε σ’ αυτόν εφαρμόζοντας από τούδε και στο εξής τα όσα επιτάσσει συνολικά ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα το Άρθρο 2 Παράγραφος β.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ
ΛΑΜΙΑ 16  ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ