Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πρακτικά 17ης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Πάρκου στη Λαμία (22-6-2011)

Η συνέλευση της Τετάρτης είχε λίγο πιο χαλαρή μορφή. Δεν προχωρήσαμε σε ψήφιση προτάσεων αλλά συναποφασίσαμε για θέματα που μας απασχόλησαν, πάντα με σεβασμό στην πλειοψηφία.

Αποφάσεις
·        Πραγματοποίηση παρωδίας δημοψηφίσματος για την Πέμπτη 23/6 με στήσιμο κάλπης για ψήφο Μη-εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης. Δημιουργία πανό που θα ενημερώνει τον κόσμο στην πλατεία για την συγκεκριμένη δράση. Επίσης, θα δίνεται στον κόσμο η δυνατότητα να γράφει ότι θέλει και να το ρίχνει στην κάλπη.
·        Για την Τρίτη 28/6, όσοι μπορούν να κατέβουν στο Σύνταγμα (μετά και την έκκληση της εκεί Λαϊκής Συνέλευσης) να δηλώσουν συμμετοχή σε ονομαστική κατάσταση έτσι ώστε να ερευνηθεί η πιθανότητα μίσθωσης λεωφορείου. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρχει πανό που να δηλώνει την παρουσία των Αγανακτισμένων Λαμίας. Επιπλέον προτάθηκε, να δοθεί σε όσους κατέβουν Σύνταγμα χάρτης του κέντρου της Αθήνας και λίστα με τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την αντιμετώπιση των χημικών.
·        Πρόταση για προβολή σε απευθείας σύνδεση με το Σύνταγμα του τι συμβαίνει εκεί την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
·        Αποφασίστηκε η δημιουργία φυλλαδίου που θα καλεί τον κόσμο αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικαλιστές, κοινωνικές ομάδες κλπ στη 48ωρη απεργία που προγραμματίστηκε για τις 28-29/6.
·        Στα πλαίσια της περαιτέρω δράσης του κινήματος των Αγανακτισμένων προτάθηκε (και θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από την πλειοψηφία) ο αποκλεισμός των διοδίων ως μοχλός πίεσης στης εταιρείες και κατ' επέκταση στην κυβέρνηση.
Κατόπιν κοινής συναίνεσης αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με εκπροσώπους συλλογικοτήτων (πχ Σπόρος, Δίκτυο Οικοκοινότητα, Μαυροσκουφίτσα κλπ) για να έρθουν να μιλήσουν στη συνέλευση για τον τρόπο λειτουργίας τέτοιου είδους συστημάτων.